Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 169

Discussie: F1 2021

Threaded View

Vorig bericht Vorig bericht   Volgende bericht Volgende bericht
  1. #1
    Senior Member _Pe_'s schermafbeelding
    Geregistreerd
    9 March 2014
    Locatie
    circuit Zolder
    Berichten
    1.108

    Standaard F1 2021

    Ik zal dan toch maar een topic starten zekers....
    Echt warm loop ik nochtans niet voor het komende seizoen. Vorig seizoen was het voor mij al het seizoen te veel, dit seizoen is het dus al het 2de seizoen te veel. Ze moeten echt dringend iets aan die wagens gaan doen. Veel te groot, veel te zwaar, veel te lomp. Als je nu kijkt naar beelden van Senna vroeger bijvoorbeeld. Als je ziet hoe klein en hoe vinnig de F1 wagens uit die tijd waren. Het lijken bijna karts. Heel iets anders dan die stoomboten van nu.

    Soit.. gisteren is dus de eerste launch geweest. McLaren stelde de MCL35M voor. Dezelfde naam dus als de wagen van vorig jaar, alleen staat er een M achter, de M van Mercedes. De wagen is feitelijk ook dezelfde wagen als die van vorig jaar, alleen is hij aangepast aan strengere aerodynamische regels van 2021 en, natuurlijk hebben ze bij McLaren ook er voor moeten zorgen dat de Mercedes motor in het MCL35 chassis past. Wat ik niet eerlijk vind is dat ze bij McLaren daarvoor al hun development tokens hebben moeten opofferen. Er zijn namelijk ook teams die gewoon onderdelen van een snellere wagen uit 2020 afkopen en die gebruiken om hun 2021 auto te maken. Dat kost niets aan development tokens en die kunnen ze die tokens nog gebruiken om nog te werken aan de performance van hun wagen. Volgens mij is dat niet echt eerlijk maar wie ben ik hé...

    Over de McLaren zelf valt heel weinig te vertellen. De livery is nagenoeg identiek aan die van vorig jaar dus dat kunnen we al skippen. Ook over de nieuwe vloerplaat valt niks te zeggen want ze hebben bij McLaren niets vrijgegeven over de details van die vloerplaat. De buitenafmetingen kloppen, maar voor de rest is heel die vloerpaal heel rudimentair. Zo zal die er niet meer uit zien wanneer de wagens aan het seizoen beginnen. Idem dito voor de diffuser. Ook de reglementen omtrent de diffuser zijn aangepast, maar op de McLaren MCL35M is helemaal geen diffuser te zien. De contouren zie je wel, maar voor de rest is alles gewoon dicht gemaakt.
    2 dingen zie je wel die anders zijn dan vorig jaar. Net achter de cockpit zie je nu plots kieuwen. Blijkbaar heeft de Mercedes motor op die plaats meer koeling nodig dan de Renault motor want vorig jaar zaten die er niet. En verder zie je duidelijk dat het chassis tussen de achterwielen veel ranker is dan vorig jaar. De undercut is een pak groter en daardoor kunnen ze nu meer lucht naar de diffuser laten stromen wat zorgt voor meer downforce aan de achterkant. Dat is blijkbaar een voordeel van deze Mercedes motor.

    Waar we het ook nog over kunnen hebben is over de piloten. Volgens mij hebben ze met Norris en Ricciardo een heel sterk rijdersduo in hun bolides zitten. 2 kerels die allebei een heel stukske kunnen sturen. En dan nog eens de 2 grootste lolbroeken van het hele veld ook. Gelachen zal er zowiezo worden bij McLaren dit jaar. Vorig jaar was McLaren 3de in het constructeurskampioenschap. Ik hoop echt dat ze met deze Mercedes motor en met Ricciardo ipv Sainz achter het stuur het gat met Red Bull zullen kunnen dichten.

    edit : Ik zit net naar de launch te kijken, en weet je wat ik eigenlijk prachtig vind ? Dit gaat heel idioot overkomen hoor maar het valt mij toch op. Een wagen met #3 en #4 in 1 team. Hoe heerlijk is dit. Opeenvolgende nummers in 1 en hetzelfde team. Dit doet me echt terug aan vroeger denken. Ik vind dat nieuwe systeem met die vaste nummers per piloot maar zever. Dit is toch een pak mooier.
    Laatst gewijzigd door _Pe_; 16 February 2021 om 16:45
    I have no idols. I admire work, dedication and competence (Ayrton Senna 1960-1994)

Soortgelijke discussies

  1. Nieuws en geruchten 2021
    By Sjeik1981 in forum Rally binnenland
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 19 June 2021, 21:26
  2. [Prono] Artic Finland Rally 2021
    By Grungie in forum Rally buitenland
    Reacties: 26
    Laatste bericht: 28 February 2021, 19:12
  3. [Prono] Rally Monte-Carlo 2021
    By Grungie in forum Rally buitenland
    Reacties: 26
    Laatste bericht: 24 January 2021, 19:42

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •